Fizik tedavi ve rehabilitasyon, kişinin yaşamını ve hayat kalitesini etkileyen engellilik durumunun iyileştirilmesi ve ortadan kaldırılması için multidisipliner yaklaşım ile yani diğer tıp branşları ile birlikte çalışan, hastanın sosyal hayatına etkin bir şekilde geri dönmesi için çalışan tıp bilimidir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümüne yatan ya da ayaktan gelen hastaya özel durumu göz önünde bulundurularak en uygun tedavi seçeneği uygulanır. Kalıcı ve hareket kısıtlılığı yaratan hasarlanmalara bağlı olarak gelişen fonksiyon kapasitesinin belirlenmesi ve giderilmesi için termoterapi olarak tanımlanan ısı uygulamaları, kriyoterapi yani soğuk uygulamaları, su ile tedavi, elektrik akımları ile tedavi, fototerapi, mekanoterapi ve ilaçla tedavi gibi pek çok yöntem ve teknolojik gereç kullanılır. Kas ve iskelet sistemi hastalıklarının yanı sıra, ortopedik girişimler sonrası uygulanan ortopedik rehabilitasyon, inme sonrası gelişen hareket bozuklukları, yüz felci, sinir hasarlanmaları sonrasında nörolojik rehabilitasyon, doğum sırasında gelişen rahatsızlıklar için pediatrik rehabilitasyon uygulanır. Sinir kesisi, kırık ve benzeri problemler için yapılan el cerrahisi sonrası rehabilitasyon ile yanıklara bağlı olarak gelişen hareket bozukluklarının rehabilitasyonu da fizik tedavi uzmanları tarafından gerçekleştirilir.
Reformer pilates, standart pilatesten farklı olarak aletli pilates makinesi kullanılarak yapılıyor. Mat temelli pilatesten daha yoğun ve dinamik olan reformer pilates, egzersiz çeşidinin geniş olmasıyla da özellikle kas yapısını güçlendiriyor.
Dünya Savaşı sırasında yaralı askerlerin yatakta tedavisi için Joseph Pilates tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Duvarlara ve yataklara takılan yaylar ile hastalara yaptırılan egzersizler, günümüz reformer aletinin ilk denemeleri olmuştur. Bu denemelerle hastalar yataktan kalkmak zorunda olmadan iyileşmişlerdir.
Reformer pilates, özellikle eklemlere aşırı yük bindirmeden güçlü kas yapısı oluşturmada avantajlı bir yöntemdir. 100 ayrı egzersiz yapılmasına imkan veren reformer pilates aleti sayesinde kas dayanıklılığı, laktat toleransı, periferik eklem stabilitesi, kas kuvveti, denge, koordinasyon gibi sporcular için önemli konular üzerinde çalışılabilmektedir. Reformer pilates hareketleri vücudun belirli bölgelerini çalıştırmaktadır.
Reformer pilates egzersizleri; oturma, ayakta durma, kayışları çekme, ayak çubuğunu itme, ayak çubuğuna oturtulmuş, omuz bloklarına oturtulmuş, ek donanım, baş aşağı, yana doğru ve çeşitli çeşitlemelerle yapılabilir. Reformer aleti kullanılarak farklı uzunluklarda, esneklikte ve dengede reformer pilates hareketleri ayarlanabilir.
Aletli pilates genel olarak 2 ya da 3 günü 1 saatlik ya da 50 dakikalık dersler halinde yapılır. İlk ay sonunda fark gözle görülür hale gelir. Pilates eğitmenleri aletin nasıl kullanılacağını anlatırken hareketleri uygulamalı olarak gösterirler. Pilates aletinin kullanımı ilk ders kolay hareketlerle başlar, sonlara doğru zor ve daha fazla güç gerektiren hareketler yapılır.
Reformer pilates hareketleri kişinin vücut ihtiyaçlarına göre değişebilir. Reformer pilates egzersizleri düzenli yapıldığında hızlı bir gelişim kaydedilir.
Manuel Terapi "el ile terapi-tedavi" anlamına gelmektedir. Yüzyıllar hatta bin yıllar kadar eski bir geçmişi vardır. Manuel terapinin tarihçesine bakıldığında köklerinin M.Ö.400′lere dayandığı ortaya çıkmaktadır. Manuel terapinin bilinen ilk tanımı fikirleri modern tıbbın temelini oluşturan Hipokrat tarafından verilmiştir.Hatta hastalar üzerinde çeşitli manevraları denediği bilinmektedir. Daha sonra 10.yy ’da İbn-i Sina traksiyon metodu üzerine çalışmalar yapmıştır.
Yüzyıllar boyunca insanlar Orta Avrupa , Meksika, Japonya, Hindistan, Çin, Rusya ,Norveç.gibi ülkelerde bel,boyun gibi problemleri için çeşitli uygulamalar yapmışlardır.19 yy da bu uygulamalar tıp dünyasına girmiştir.Bu yöntem yüzyılı aşkın bir süredir tıp dünyasında başta Amerika ve Avrupa olmak üzere dünyanın her yerinde başarıyla uygulanmaktadır.Manuel Terapinin amacı,eklemlerdeki blokaj olarak adlandırılan kısıtlanmış hareketi postüral denge içinde en yüksek derecede ve ağrısız artırıp fonksiyonu sağlamak ve beden mekaniğini korumaktır. Manuel Terapinin etkin ve güvenli uygulanması için lokomotor sistemin anatomik biyomekanik ve nörofizyolojik olarak detaylı değerlendirilmesi gerekir. Maniplasyon teknikleri endikasyonları ve kontraendikasyonları seçebilen özel eğitimli uzmanlar tarafından uygulanmalıdır. Aksi halde ciddi komplikasyonlar görülebilir.
Andulasyon Nedir?
Andulasyon, sözcük anlamı itibariyle dalga yaratma, dalgalanım anlamına gelen “ondülasyon” sözcüğünden türetilmiştir. Andulasyon terapisi; organizmanın korunma sistemlerini ve hücre gelişimini destekleyen, geniş bir frekans alanında dokularda biyolojik rezonans titreşimleri üreten, mekanik vibrasyon ile kızılötesi derin ısının kombinasyonundan oluşan yeni jenerasyon, biyofiziksel bir bütüncül terapi yöntemidir. Bu yeni teknoloji, bilim insanları, farklı alanlardan akademisyenler, spor tıbbı uzmanları ve hekimlerin ortak çalışmaları ile Almanya'da geliştirilmiştir.
* Andulasyon, vücutta bulunan bütün sıvıların salınımını (osilasyonunu) sağlar.
* Andulasyon, otojen sağlık kaynakları (kendi kendini iyileştirme mekanizmaları) ile kan ve lenf dolaşımının aktivasyonu için çok etkili bir yöntemdir.
* Andulasyon yalnızca bir organ veya bir organ sistemi üzerinde etki göstermek yerine, organizmanın önemli fonksiyonlarının üzerinde bütüncül olarak pozitif bir etki sağlar.
* Andulasyon, sağlığın yeniden kazanılması ve sürdürülmesinin temelini oluşturur.
Vacu Activ Nedir?
Ozon tedavisi oksijenin dokular tarafından kullanımını iyileştirerek kan dolaşımını hızlandırır ve geliştirir. Dilatasyonu canlandırır arter duvarlarının ferahlamasını sağlar. Yağlar yüzünden oluşan blokajların 01 açılmasına sebep olur. Yağ yakılımını hızlandırır. Hem sıvı hem de gaz halindeki ozon bakteri, mantar, protozoa ve virüs gibi canlılar üzerinde etkili olabildiği belirtilmiştir. Bakteri ve patojenleri öldürür.
(Kolajen Tedavi Paneli) Kolajen, insan vücudunda bulunan bir tür lifli proteindir. Vücutta kolajen üretimi 30 yaşından sonra azalmaya başlar. Bu kilo kaybını etkileyen en büyük sebeplerden biridir. Kolajen; insan organizmasının en büyük dokusu olan kas bağ dokusunun içerden beslenmesini destekler ve dokuyu yeniden canlandırarak sıkılaşmasını sağlar. Kolajen sentezi arttıkça metabolizma çalışmaya başlar.
Aroma Terapi Haznesi Hastalıkları önlemek veya olmuş hastalıklarda vücudun bağışıklığını güçlendirerek kendi savunma sistemini destekler migren, astım vb. hastalığı olan kişilerin çok daha rahat spor yapmasına yardımcı olur.
Cihazın içinde bulunan vakum teknolojisi ile hava tamamen çekilir ve oluşan alçak basınç ortamında kişinin yürüyüşü zorlaşırken, kilo kaybı ve ödem atma maksimum seviyeye çıkar.
Kabin içi sağ ve sol panellerde ısı tedavisi Infrared özelliği cildin derin katmanlarında birikmiş yüksek toksinlerin atılmasını sağlar; ısıyla beraber eklem tutumasını azaltır, kas spazmlarını rahatlatır, kan dolaşımını arttırır. Ağrıları dindirir, yumuşak doku zedelenmesine iyi gelir.Ayrıca iltihaplı ödem ve ifrazatların çözümüne yardımcı olur. Terleme yoluyla açılan gözeneklerin içerisinden kolajen ve ozonun cildin alt katmanlarına inmesine yardımcı olur.
Kromaterapi renklerin organizmalar üzerindeki tedavisidir. Renklerin hormonlar üzerinde olumlu etkileri vardır; Cilde pozitif iyonlar yükler, vücut dengesi, direnci ve ruh sağlığı için yararlıdır ve vücut çakralarının açılmasına yardımcı olarak bölgesel kilo kaybını kolaylaştırır.
Roll Shape Nedir?
2.500 yıllık Uzakdoğu masaj tekniğinin günümüz teknolojisine uyarlanmış hali olan Rollshape, kan dolaşımını hızlandırarak, üstün rahatlama, ağrıları dindirme ve selülit giderici etkiler sunan ileri teknolojili bir masaj cihazıdır. Tercihe göre Slimwell cihazlarını kullandıktan önce veya sonra ya da tek başına kullanılabilir. Yüksek bir etki için kromaterapi, infrared, kolajen ve hava iyonizasyonu gibi özellikler ile donatılmıştır.
Rollshape’in en büyük özelliği selülitlerle olan savaşıdır. Düzenli kullanımda, Rollshape gözle görülür şekilde selülitlerin giderilmesine, sıkılaşmaya ve vücut kusurlarının azalmasına yardımcı olur.
Infrared özelliği cildin derin katmanlarında birikmiş yüksek toksinlerin atılmasını sağlar; ısıyla beraber eklem tutulmasını azaltır, kas spazmlarını rahatlatır, kan dolaşımını arttırır, ağrıları dindirir, yumuşak doku zedelenmesine iyi gelir. Ayrıca iltihaplı ödem ve ifrazatların çözümüne yardımcı olur. Kromaterapi, renklerin organizmalar üzerindeki terapisidir. Renklerin hormonlar üzerinde olumlu etkileri vardır; cilde pozitif iyonlar yükler, vücut dengesi, direnci ve ruh sağlığı için çok yararlıdır.
Klinik pilateste amaç, bir tıbbi tanıyla gelmiş bireyin çalışma programlarına pilates egzersizlerini dahil ederek kişinin şikayetlerini ortadan kaldırmaktır. Klinik pilates ayrıntılı bir ön değerlendirme ve tedavi planlaması sonucu Fizyoterapist kontrolünde yaptırılır. Pilatesin güvenli ve egzersiz bilimine en uygun hareketleri kişinin ihtiyacına özel olarak programlanıp, modifiye edilerek özel bir çalışma sistemi oluşturulur.
Klinik Pilates, daha çok bel ve boyun fıtığı, menüsküs, bağ yaralanmaları, kırık, eklem kireçlenmeleri ve skolyoz, kifoz gibi omurga problemleri olan bireylerde uygulanır.
Belemir Aslan Sağlıklı Yaşam Merkezi
Telif Hakkı © 2023 Belemir Aslan Sağlıklı Yaşam Merkezi - Tüm Hakları Saklıdır.
GoDaddy Destekli
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.